Lidingö 2017

Då var årets stora idrottsprestation avklarad!
30 kilometer backar, saltgurka och sportdryck.
 
Så, vad tänker man på i tre timmar och tio minuter på Lidingö?
- Totalfokus på vägen, en fot framför den andra, hitta en rygg att haka på.
- Skyltarna som visar nedräkning i kilometer till målet, jag var trött i benen redan vid 13 km, och då var mer än hälften kvar... 
- När kommer vätskekontrollen? För man blir typ sjukt törstig av att springa så länge.
- Helvete vad folk är sega i uppförsbackarna
 
Jag klarade iallafall mitt mål, att slå min egen tid från förra året, med åtta minuter!
Och det känns som min startgruppsplacering blev mycket bättre, jag kunde ha ett okej tempo hela vägen nästan. (om du stannar till och går uppför den första backen 500 meter efter start kanske du inte ska springa lidingöloppet)
 
Återstår dock att se om det blir ett lopp nästa år också, jag har ju kvar att klara det på tre timmar tycker jag. Men det är mycket roligare att lyfta tunga grejer än att löpträna...

Filmhelgen

Idag lyckades Per övertala (??) mig att gå på skräckfilm på bio och se DET.
Jag är rädd för allt, så jag blev ärligt talat lite lättad i fredags då det var knökfullt och vi inte fick biljetter redan då.
Men jag har läst en och annan Stephen King i bokform, så jag tyckte ändå inte filmen var så farligt läskig.
Per tyckte clownen sprang märkligt. Jag ser helt enkelt inte det läskiga i clowner och dockor och sådana typiska skräckfilms-grejer. Jag var mest rädd för ungen i hockeyfrilla som blev galen och skulle döda alla.
Bra film!
 
 
 
Jag har även upptäckt SF's app i smart-teven. Så nu i helgen hyrde jag "Bland män och får" (Rams).
Den handlar om två isländska bröder som blir tvungna att avliva alla sina får när de hittar en sjukdom, som är typ fårens motsvarighet till galna kosjukan.
Jag tyckte den var himla fin och sorglig. Ingen feel-good film direkt.
 
Eventuellt hyr jag även filmen om "Tom of Finland" som också fanns på SF-play inom en snar framtid. Jag råkade se en bit av en dokumentär om konstnären och tyckte det var en fascinerande historia.
Dels att porr-teckningarna blivit populära idag och det är helt ok att gå runt med en sådan tygkasse på stan. Och Touko Laaksonens liv, att hans egen familj tyckte det var så skämmigt att de inte låtsades om vad han tjänade pengar på samtidigt som han blev poppis på andra sidan atlanten.
 
 
 
 
 

I need a vacation!

 
Bild på mig, om jag vore hund och hade glasögon.
 
Ungefär såhär känns tillvaron just nu.
Jag är inne på sjätte säsongen av Sabrina the Teenage Witch. Funderar på om det är för tidigt att ställa sig och göra mat av pizza-kitet på specialpris på coop för 1 krona. Scrollar runt i telefon, men försöker aktivt undvika att behöva använda den för att kommunicera med någon.
 
Imorgon ska jag tillbaka till jobbet och vara serviceinriktad.
 
Just ja, min katt är tydligen inne på sista refrängen också.
 
I oktober har planerat in en ålandsresa. Kanske inte så mycket avslappning för hjärnan, men en anledning för ett par dagar ledigt iallafall...
 
Ja lovar att rycka upp mig imorgon.