Reselista

Eftersom jag gillar att skriva listor får ni resan hittills i listformat.

- onsdags var en riktig skitdag, för Lufthansa strejkade och vårt flyg blev inställt. Efter 2,5h telefonkö får jag det ombokat till KLM, cirka 12 timmar tidigare än ursprungsplan. Så vi åkte taxi till Arlanda med en lite skum taxichaffis och hans praktikant.

- de första fyra timmarna långflyg var mysigt, bra filmer och så blev man serverad mat. Sedan slutade det vara kul.(sammanlagt tog resan ca 2.40 h till Amsterdam och sedan 10.30 h till Johannesburg)

- jag diskuterade innan på planet att jag aldrig blir leggad när jag köper folköl eller går på krog längre, men passkontrollanten i Sydafrika tyckte jag såg ut som en 16-åring!

-det är regnperiod här, så det öser ner och åskar omvartannat! Rätt kallt faktiskt, kommer kanske få användning av mössan och vantarna i packningen!

-vi har varit på köpcentrum i Johannesburg idag. Vi var långa och bleka. Eftersom alla pratar engelska kändes det brittiskt, tills vi passerade en dam som balanserade en micro på huvudet (i kartong)

- imorgon bär det av mot safarin!

Dagens lärdomar

Det är nyttigt att lära sig något nytt varje dag.
Så idag har jag lärt mig följande.
 
Jag har en sån här grop vid ena örat.
Och aldrig funderat över den, tills idag!
Det heter prearicular sinus på engelska och ungefär en på hundra personer har en sådan.
Det finns en galen evolutionsprofessor som tror att det här kan vara en urgammal rest från den tiden vi fortfarande hade gälar (Jag kommer ju trots allt från en ö, så kanske inte heltokigt?)
 
Och så damp det ner ett nyhetsbrev från en restaurang som ordnar sydafrikansk salt- och vinprovning. Vad är sannolikheten för att jag ska få sydafrika-reklam veckan innan jag ska dit? (Som statistiker undrar jag det)
Och ja, SALT-provning. Det är den sydafrikanske salt-experten Craig Cormack som kommer till Stockholm och ordnar provning ur sin samling på 68 olika sorters salt. 
Själv har jag alltid trott att det bara fanns ett enda sorts salt, att typ "havssalt" och "himalayasalt" bara är ett lite snyggare namn för samma sak för att kunna ta ut högre priser. Men tydligen finns det 180 olika sorter.
 
Hoppas du också lärde dig något idag. :)

Soon....

Det är så galet nära resan nu!
På torsdag kväll åker vi från Arlanda - Byte i Frankfurt och framme i Johannesburg fredag morgon!
 
Jag har redan konstaterat att vi får öppna hela tio luckor i julkalendern när vi kommer hem, det blir en jäkla massa godis att äta.
Och se ikapp tio avsnitt av julkalendern, två avsnitt midnattssol och två avsnitt historieätarna. Jag som inbillar mig att jag inte följer några serier... 
 
När jag kommer hem har jag också bytt jobb (internt) och lärt mig hoppa doubleunders (in my dreams, men jag tänkte ta med mitt hopprep och öva).
 
Men först...