Spring!

Den här helgen kommer att bli en riktig löparhelg!
 
Imorgon ska jag till Stockholm och göra Tjejmilen.
Jag råkade fixa en anmälning dit lite plötsligt; "Spring den, det är roligt!" sa min mamma och jag höll med.
Det ska bli roligt med ett lite längre tjejlopp. Vårruset är ju så kort så man hinner aldrig få upp någon fart i trängseln.
 
På Söndag ska jag springa Kilsbergen Trailrun 14 km. Jag sprang loppet förra året också, med stukad stortå. Jag var så försiktig hela vägen för att undvika att stöta till den. Så det kommer inte att bli några problem att slå min gamla tid.
 
Hittills i år har jag sprungit Bomarsund Trailrun och Blodomloppet.
 
Vid Bomarsund var målet att ta sig runt, eftersom jag knappt löptränat i år. Det är mycket roligare att köra bara Crossfit. Så jag koncentrerade mig på att njuta av omgivningen istället.
 
Blodomloppet sprang jag alldeles för snabbt förra året. Det är min bästa tid på milen någonsin och jag tyckte knappt att det var roligt. Så i år ställde jag mig lite längre bak i startfållan och tänkte att jag skulle ta det lite lugnare, med tanke på att jag som sagt inte löptränat i år. Jag kom in två minuter långsammare än förra året, vilket var över förväntan, så jag tänker att jag borde klara tjejmilen på ungefär samma tid imorgon.
 
Jag tror jag väntar tills den här löparhelgen är över tills jag tar och anmäler mig till nästa lopp. Jag skulle kunna tänka mig att kanske springa Åstadloppet eller Norasjön runt som båda är halvmarathon, och skulle bli det absolut längsta jag isåfall sprungit i år.
Det blir i varje fall inte Lidingöloppet, trots att jag älskar att springa det, för jag älskar inte att träna inför det.
 
 

Böcker jag läst

 
Jag tog mig igenom hela bokserien!
Ge inte upp ifall du fastnar i början av första boken, för det tog ett tag för mig att komma in i handlingen, och intrigerna börjar lite senare.
 
Jag gillade verkligen att man ibland kände igen sig så mycket i huvudpersonen och ibland inte alls. Är det något jag älskar att läsa eller se på film är det kvinnoporträtt som är välskrivna. (Ex. borta med vinden är en storfavorit)
 
Jag tyckte det var svårt innan jag började läsa böckerna att greppa vad de skulle handla om, de recensioner jag läst säger mest att det var en bra bokserie men ingenting alls om handlingen.
 
Jag brukar sammanfatta det i att böckerna handlar om två flickor som växer upp i fattigdom i Neapel, där den ena får möjlighet att studera och den andra gifter sig som 16-åring. Sedan är det beskrivningar främst av deras förhållande till varandra och även deras kärleksrelationer, och lite maffia såklart, det är ju ändå Italien.
 

Semester!

Idag är det torsdag, så jag har snart en och en halv dag av årets semester kvar.
 
Det är första gången vi stannat hemma på semestern och inte rest någonstans (om man inte räknar Åland). 
Tre veckor har gått fort.
 
Första veckan var vi på Åland och hann med att turista en hel del;
Vi sprang Bomarsund Trailrun, fick rundtur på Föglö av min mormor, spelade äventyrsgolf, var på kräftskiva, besökte museum och gosades med kattungar.
 
Sedan har vi varit hemma och gått på tur i skogen hela två gånger, gjort en glassresa (!!) till Söderköping, gjort en shoppingdag i Stockholm och så ska vi springa ytterligare ett lopp ikväll (Blodomloppet). Jag kommer inte att hinna läsa ur några böcker har jag konstaterat.
 
Nu ska jag njuta av att ta det lugnt i ett par dagar till innan vi får börja planera inför nästa semester. Per vill också fira sin 30-årsdag med att resa bort, så vi hinner med hela tre semestrar och två resor i år. Inte illa pinkat!
 
Min dropbox är inte synkad, såhär såg jag ut senast vi var på Åland. Även denna gång köpte vi en flaska bubbel på båten och firade att vi tagit oss över Ålands hav.