GT (Gammal tant eller Grand Tourer?)

Jag har hört en hel rad olika människor förkara för mig att;
 
"Den dagen du fyller [insert age here] kommer allt att gå utför med kroppen, tro mig jag har varit där!
En gång var jag ung och snygg, nu klarar jag knappt att knyta skosnöre själv utan att få ryggskott"
 
Och jag har tänkt att det där är bullshit.
Min kropp är i sitt livs bästa form just nu!
 
Men sedan jag fyllde 29 för snart en månad sedan har jag hunnit att få nåt vajsing med skulderbladet, som visserligen gick över snabbt, och att få en sträckning i höftböjarmuskeln.
 
Det är mest jobbigt att sitta ner hela dagarna på jobbet (för då tar det mest ont i höften). Men det finns också något tillfredsställande i att vara lite lagom skadad, att få sympati trots att man inte lider särskilt mycket.
 
Nästa gång ska jag nog sträcka någon ytligare muskel, så att jag kan smörja in det med Tigerbalsam ♥. 
 
 
 
 

Coops middag för 80 kr

Jag håller sakta på att beta av alla Coops middagar för 80 kr.
Den med Lotta Lundgren i reklamen.
 
Hitills har jag hunnit testa;
  • Ljummen Linssallad med mandelpesto
  • Kycklingspett med jordnötter och sticky rice
  • Zucchiniburgare med klyftpotatis
  • Mozarellapasta med aubergine
  • Grekisk bondomelett med tomatsallad
  • Nudelsallad med fläskfärsbiffar
Vår favorit hittills är nog nudelsalladen, där bytte vi fläskfärs mot blandfärs. Den har vi faktiskt hunnit laga två gånger och dessutom med dubblad sats för fler matlådor.
 
Zucchiniburgarna var också riktigt goda. Om du testar, gör snabb-aiolin och lägg i en klyfta vitlök extra. Det var riktigt gott. Jag såg fler kommentarer om att de var svåra att hålla ihop, så upplevde inte jag dem. Men jag gjorde dem ganska små och tjocka och stekte dem teflonpanna (skulle nog inte våga mig på det i gjutjärn).
 
Omeletten var också väldigt god och passade bra i matlåda. Den påminnde mycket om spansk tortilla, som vi brukar laga ibland.
 
Sticky Rice till kycklingspetten lyckades vi inte få till så bra, det verkade vara alldeles för lite vätska i receptet, så det mesta brände fast. Linssalladen var också god, men kändes inte riktigt som att det räckte till fyra portioner (fast det kan ju ha att göra med att vi kör crossfit sex dagar i veckan och är rätt stora i maten). Mozzarellapastan var kanske lite tråkig, men gick också an att äta, osten gjorde matlådan svårdiskad.
 
 

Bilen

Jag och Per har ju gått och blivit med bil!
Det är en vit Volkswagen Golf av nyaste modell.
 
 
Det är jättekul att köpa ny bil. Vi hade ju redan sett den, men annars så får man den tydligen övertäckt.
Men vi fick iallafall en tårta!
 
Jag har redan hunnit ta en lång premiärtur till Lida friluftsgård i Södertälje. Det gick bra att köra ända tills vi var tillbaka i Örebro och jag hamnade i en jäkla sväng-fil en halv kilometer hemifrån och fick ta varvet runt i en rondell. 
 
Jag gillar ju att välja ut de värsta sträckorna när jag ska någonstans (läs: minst trefiligt någon del av sträckan samt gärna i vänstertrafik). Så det var väl passande att jag blev chaufför.
Jag bröt inte heller ihop och började grina en endaste gång! Success!