Träningsupdate

Tänkte dela med mig av lite news på min favorithobby - Crossfit (att plåga mig själv lite)
 
De senaste fem veckorna har Crossfit Open varit igång. I Crossfit Open kan VEMSOMHELST vara med. Jag har sett instagramvideos på allt ifrån skröpliga mormödrar, handikappade personer helt utan ben och såklart isländska amazon-kvinnor. Det viktiga är ju inte att vinna, utan att vara med.
 
Då kör man ett träningspass varje fredag, fem veckor i sträck, som kan anpassas efter vad man klarar av. Och så hejar man på varandra och använder coola hashtags #intheopen
 
Årets träningspass(WOD'ar) kan ni se på https://games.crossfit.com/
Jag hade som mål i år att köra ett pass RX (RX= jättetungt, scaled=lite lättare)
Och det gjorde jag faktiskt på hela två pass!!
17.1 och 17.4 (nej, jag gjorde inga handstand pushups)
Här är iallafall bildbevis på en pull-up!
 
Så, nu är nästa träningsmål Atletprovet på jobbet.
Jag ska visserligen springa Action Run innan, men det gör jag eventuellt i snigeltakt med mina skräckslagna kollegor, inte bestämt mig ännu (deras mål är att klara av hela banan innan de börjar plocka undan grejerna, typ)
 
Atletprovet består av 10km löpning, max vikt i bänkpress och mar repetitioner pullups. Mitt mål är att springa milen under timmen och klara minst fem pullups.
 
Idag anmälde jag oss (Jag + Per) även till Tough Viking Djurgården den 26 Augusti, 15 km hinderbana. Jag fick ett nyhetsbrev om att det finns ett alternativt hinder till el-hindret. El-hindret är alltså en metallrigg där det hänger ner en massa eltrådar (typ djurstängsel) som man springer igenom och de sprutar vatten på dig. Ni hör ju att det är något man helst slipper. 
Vårt lag heter "PR i ångest". Jag tyckte det var passande. Vi slipper trycka upp t-shirts eller så, eftersom det kommer synas vart jag hör till.
 
Senare i år är vi även anmälda till Kilsbergen Trail Run 14 km med avslut uppför skidbacke, och Lidingöloppet 30 km (tredje gången gillt under tre timmar?). 
Så det kanske börjar bli dags att sätta igång löpträningen snart?
 
 

Pokenader

Ja, jag är 28 år gammal och tycker Pokemon Go är skitkul.
 
Jag har det jämt på när jag går till och från jobbet.
Om jag har en kass dag på jobbet så kan jag iallfall tänka att jag är ett par kilometer närmare kläckandet av mitt 10-kilometers ägg. Och DÅ kommer jag antagligen få något roligt.
 
Nu för typ en månad sedan blev det ännu roligare när de släppte nya Pokemons.
Vilket har bidragit till problemet att jag för första gången någonsin funderar på att köpa låtsasgrejer i ett spel, för riktiga pengar.
 
Jag hörde Nour el Refai i ett podradioprogram. Hon är också en vuxen och smart människa som gillar Pokemon Go. Hon tyckte det var roligt att reta barn genom faktumet att hon är vuxen, och därmed har en månadslön, och kan köpa låtsasgrejer i spel bäst hon vill.
 
Själv tycker man ju det är lite pinsamt när ungar kommer fram och undrar om man spelar liksom...
 
Någon gång blir jag väl så gammal att jag slutar bry mig, tänker jag. Kanske när jag fyller 29.