Böcker jag läst

 
Tänkte dela med mig av två böcker jag läst nyligen;
 
Learning to breathe fire - J.C.Herz
Det här är en bok om Crossfit. Och du kommer förmodligen inte att förstå den om du inte tränar Crossfit själv. 
Den går igenom alla personer och mytbildningar bakom Crossfit. Och det står typ att vanliga gym med maskiner är skapta för att lura pengar av folk, och att du ska träna Crossfit om du vill bli vältränad på riktigt.
Bra bok.
 
Emma - Jane Austen
Jane Austen är lättläst men håller inte riktigt i tiden. På ett sätt känns det lite som lyx-chicklit att läsa om hennes matchmaking misstag och det är underhållande. Men människosynen, att hela tiden gå runt och anse sig för fin för att ens prata med vissa människor och bli kär och gifta sig med en man bara för att han är lite trevlig känns väldigt mycket 1700-tal och inte så 2000-tal.
Jag blev tvungen att se filmen med Gwyneth Paltrow i huvudrollen när jag läst klart boken. Jag tror att man måste ha läst boken för att förstå filmen, för den har inte särskilt många utsvävanden utan är "true to the story". Vilket innebär att de klämt in mycket handling på litet tid. 
 

Semester!

Senaste veckan på jobbet har jag ägnat ungefär 80% av tiden till att skjuta upp att göra saker och 20% åt att faktiskt göra de saker jag skjutit upp (och hunnit med dem).
 
Motivationen på botten.
 
Särskilt kasst på motivationskontot var det i fredags morse då jag körde en repetition marklyft för mycket och slet upp min höftskada. Men istället för att lägga mig ner och grina genomförde jag hela passet på lätta vikter och tog två alvedon innan restaurangbesöket på kvällen, så att jag skulle kunna njuta av att sitta ner ett par timmar. Det gjorde jag också, jag åt abborre på Lilla Örebro och det var det bästa jag ätit på länge.
 
Men nu har jag semester!
Livet känns lite lättare nu och om lite drygt en vecka bär det av till Island/New York!
 

Shopping

Idag körde vi en utflykt till Vingåker. För nu har vi bil och måste hitta på ställen att åka till. :)
 
Vi lyckas rätt bra på att turas om att köra bil. 
 
Idag tog jag hemvägen. Per, som ju är man, hade gett upp shoppingen långt innan mig, så han förtjänade att få vara DJ på hemvägen, tyckte jag.
 
Jag köpte ett par billiga shorts (100 kr från whyred!), byxor från tiger (nedan), en axelbandslös bh-top och sandaler (nedan). Samt ett par skålar från Iittala, den med tuppen hade jag redan en likadan av hemma.
 
På tal om mjuka bh. Är det bara jag som hatar de här skumgummi-rundlarna som de alltid lägger in? (som man visserligen kan plocka ut) Jag fattar inte vitsen med dem. De är fula och suger upp svett (ja, de är ofta i träningskläder också). Men jag vågar liksom inte slänga bort dem ifall de har någon smart funktion jag inte fattat ännu.
 
Nu ska jag ladda mentalt inför att handla mat också.