Ät djur...

Jag blev lite fundersam nyss när jag fick en e-post från någon matklubb med rubriken "Ungsstekta sköldpaddor". Och jag undrade om de möjligtvis varit en kines som valt dagens recept. (Tydligen hugger man huvudet och dricker blodet av små vattensköldpaddor i medicinskt syfte i delar av kina).
Men nej, det var något helt annat, en ganska kul idé för ett halloweenparty.
recept

Toddlers and Tiaras

Här är en serie för er som tycker att Hollywoodfru-Gunilla är galen och vill rädda Erika.
Lite svårt att uttala sig om  barnuppfostran när man själv inte har några. Men nog tycker jag att det daltas lite för mycket i Sverige ibland. Jag tycker inte om de flesta barn, eftersom de kan vara onödigt jobbiga. (Ja, jag inser att barn är jobbiga, annars vore de ju inte barn. Men så länge de inte stör mig är det väl ok, haha)

Random

Har snaart tenta, blir lite bingo i att se hur det går, haha. Det var ett tag sen jag (inte) läste kursen så!
Iallafall; här är några bra saker som Sverige inte anammat ännu:
  • Lakritsglass, visserligen finns numera smaken lakritspuck, men hemma i finland har vi flera olika sorter att välja på
  • Systemet (som i funktionssätt, inte systembolaget) med endast EN kö till alla kassor, körde nästan alla butiker i Skottland, och man tog aldrig fel kö.
  • Delade studentlägenheter, finns åtminstone inte i en liten stad som Örebro (annat än med konstiga tanter i brickebacken), alla vill bo själva. Jag hade världens bästa lägenhet i Einburgh som jag delade med ett gäng crazy människor, och vi bodde riktigt centralt. Nämnde jag att det tog en vecka att hitta den också, alltså BARA en vecka, utan kö.