Slow Carb

 
 
 
Jag tror jag lyckats få till en god torskrätt!
Ofta blir man förvånad över hur lätt det kan vara!
 
Jag hade en fryst ryggfile, så jag kokade den ett par minuter för att tina upp den.
Till detta stekte jag purjolök och lite morot i stekpanna. La fisken i ugnsform - över med lök och morötter och skivade tomater. Kryddade med salt, citronpeppar och hällde över olivolja.
In i ugnen i 15 minuter - Klart!
 
Som sagt är jag inte så förtjust i vit fisk annars. Purjolöken var dessutom oväntat god som ugnsrostad.
 
Annars är min bästa slow carb diet food en linschili. Det blir olika varje gång, men ungefär såhär gör jag:
Hackar lök och steker på i en kastrull. Häller över en burk krossade tomater, extra vatten och röda linser (ca 1,5 dl). Jag kör okokta linser, så det behövs ofta hällas på ytterligare vatten under tiden. Och så i med diverse grönsaker som kan passa, broccoli oftast och något kryddigare såsom chilifrukt eller jalapeno. Och så krydda med spiskummin, peppar och viktigt: KANEL (tro mig, det gör hela grytan!).
Så låter man det stå tills linserna blivit mjuka, ca en halvtimme. Och så avslutar man med att hälla ner en burk bönor. Jättegott!
 

Om skadedjur

Jag hittade ett recept på våfflor som passade ihop med min diet som jag testade, men det var inte riktigt samma sak utan något sött till. Jag försöker hålla allt som smakar sött till ett minimum. (Här är en länk till en video någon hade tipsat om på facebook häromdagen som är intressant)
 
Iallafall konstaterade jag att paketet Fiberhusk angripits av silverfiskar! Jag har inspekterat alla andra paket i hela skåpet utan att hitta något, så jag slängde snabbt in fiberhusken i frysen (Det är rysligt dyrt att köpa nytt).
 
Efter lite googling kan jag dock omöjligt säga om det kommer att hjälpa. Silverfiskar brukar tydligen inte angripa livsmedel?? Någon som har koll??
 
Tur att jag inte är så kräsmagad (då hade jag varit ett mycket hungrigt barn). Lite extra proteiner är ju bra....
 
 

Frukost

 
Detta såg ju faktiskt rätt lyxigt ut! Lite vad jag hittade hemma i kylskåpet - ägg, sparris och lufttorkad skinka.
 
Tänkte ge en utvärdering på min diet såhär när jag avslutat en andra "fuskdag". Och jag måste säga att man blir så besviken av all mat man äter på fuskdagen. Jag hade längtat efter en pizza i två veckor (jag åt annat förra lördagen) och visst var det gott, men inte så fantastiskt som jag föreställt mig. Och så tryckte jag i mig en marabou-oreo kaka nästan själv och det var inte heller fantastiskt (förutom de första två bitarna!).
 
Annars har det här gått oväntat lätt för mig. Jag har hittat en bra frukost - äggröra, helst med svamp, spenat och soltorkade tomater. Till lunch har det mest blivit sallader och till middag har det bland annat blivit köttfärssås (istället för spagetti kan man skiva en zucchini med osthyveln), linssoppa (typ det billigaste man kan laga, ifall man vill vara ekonomisk) och lax i ugn med bönor som tillbehör.
 
Och så vill jag påstå att jag inte "bantar". Jag hatar ordet "bantar" och tycker det bara är gamla tanter som gör det. Den typen av personer som är övertygade om att trädgårdsarbete är bra träning.
Snarare tänker jag på det här lite experimentartat, en utmaning. Gå ner i vikt för att bli "snyggare" är jag inte alls intresserad av. Jag vill bara komma i de där byxorna, som är målet.
 
Mål är jätteviktigt, vill man bara "bli nyttigare" kommer förmodligen inget att hända. För vad är "nyttigare"? Är det att sluta äta godis? Eller bara göra det ibland? Och finns det något slut, någon tidpunkt då du lyckats bli nyttigare? Då kan man istället bestämma att man bara ska äta godis på lördagar de kommande tre månaderna istället - det är konkret - du vet vad som gäller och när du klarat det.
Nu kanske ni tänker att -vad händer när man nått målet då? Kommer jag inte att gå upp i vikt igen när jag nått mitt mål och klämt på mig mina byxor? Ja, förmodligen, men då är knepet att sätta ett nytt mål! Det är ju det som är roligt! Först firar man att man klarat sitt mål (typ äter glass tills det står ut genom öronen), sedan hittar man på ett nytt mål!