Before and after

Jag älskar att se före och efter-bilder på människor som gått ner i vikt eller kommit i form. Dock är det ett par saker jag brukar undra över.

- tidningen.... Varför vill man ha med den på bilden? De flesta moderna kameror har någon slags datum-funktion som är mer tillförlitlig än Aftonbladet...

- att folk har samma kläder på före och efterbilden och det inte är ett par gigantiska jeans där man lite käckt kan stoppa in båda fötter i samma byxben. Viktnedgång har en tendens att få gamla kläder att se säckiga ut.Much fun with money

Idag är det lönedag, så jag startade dagen med att anmäla mig till nästa års Lidingölopp!
Som sagt ska jag slå min tid (på 3.40... kommer inte bli svårt) och är taggad redan nu!
 
Så taggad att jag tänkte börja kvällen med att snöra på mig skorna och dra ut en mil! Benhinneinflammationen tycktes snarare bero på overhead squats än överbelastning, så jag känner mig fit for fight!
 
Något annat som kommer att bli en utmaning är att hålla sig vaken en hel natt 12-13 december. För jag har köpt biljetter till SF bios luciavaka, tre filmer på en natt! Huj, jag som är en tant och gärna är i säng innan tio.
 
Per är bortrest så resten av kvällen tänkte jag spendera med Ben & Jerry och hitta viner till min vinprovning (det blir inte Heinrich som jag skrev om förut eftersom vi blir så många! Men jag har redan beställt hem ett annat jag tror att fungerar!) det är god idé att fixa planeringen redan idag om jag hittar mer i beställnings-sortimentet.
Och så tänkte jag köra ett långkok på högrev, så jag kan häva i mig lite riktig mat också efter glassen.
 
Men först, löpning!

Du känner ingen så väl

Jag blev bestulen på en nattklubb en gång, det var knappt folk på stället, så vi vågade ställa ifrån oss våra väskor på en bänk som vi stod bredvid och dansade. Min kompis såg en kille stryka förbi och kunde peka ut honom senare när min plånbok var försvunnen. Utanför klubben stod vi och väntade på polisen och killens kompisar försäkrade oss om att han var en sån fin kille som aldrig skulle stjäla något. 

Det kan vara en anledning till att jag ofta blir fruktansvärt irriterad på media när de frågar misstänkta förövares anhöriga om de tror att deras kompis/make/kusin/whatever är skyldig.

För tydligen finns det idéer om att potentiella våldsmän ska bete sig konstigt; till exempel ska du nog akta dig för att gå på bio efter ditt träningspass om du har påbrå från Mellanöstern... Haha! http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21815942.ab

Nej, det syns oftast inte på en person ifall det är en potentiell brottsling, och förmodligen känner de flesta inte ens sin familj tillräckligt bra för att kunna peka ut personen som oskyldig.

En slutsats kan vara att källkritik borde vara ett obligatoriskt skolämne...